5 Mart 2016 Cumartesi
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
MALZEMELER
125 gr margarin
1 paket yaş maya
3 yumurta( birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırın )
1 çay bardağı süt
3 patates ( haşlanmış)
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için
300 beyaz peynir veya lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Çörek otu ve susam
Hazırlanışı
1) Maya ılık süt ve bir tatlı kaşığı toz şeker ile ıslatılır. 5 -10 dakika bekletilir. Patates püre haline getirilir. Yoğurma kabına maya patates , margarin , yumurta, ve tuz konarak karıştırılır.
2 ) Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur. Üzerine nemli bezle örterek 25 -30 dk mayalandırılır.
3) Maydanoz ince doğranarak peynir ile karıştırılır .
4 ) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve elle yuvarlanır .
5) Tezgah hafif yağlanıp elimizi de yağa batırıp hafif açılır ve çay tabağından biraz büyük şekilde açılır. Kenarına uzunlamasına peynir konur. Rulo şeklinde sarılarak ay çöreği şekli verilir. Yani u şeklinde olacak.
6) Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu veya susam serpilir. 5- 10 dakika dinlendirilir. 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir .
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder