5 Mart 2016 Cumartesi

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

























MALZEMELER

125 gr margarin
1 paket yaş maya
3 yumurta( birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırın )
1 çay bardağı süt
3 patates ( haşlanmış)
1 tatlı kaşığı  şeker
Aldığı kadar un
Tuz

İçi için 

 300  beyaz peynir veya lor peyniri
 Yarım demet maydanoz
 Çörek otu ve susam

 Hazırlanışı 

1) Maya ılık süt ve  bir tatlı kaşığı toz şeker ile ıslatılır. 5 -10 dakika bekletilir. Patates püre haline getirilir. Yoğurma kabına maya patates , margarin , yumurta, ve tuz konarak karıştırılır.
2 ) Azar  azar un ilavesiyle ele yapışmayacak bir hamur  yoğurulur. Üzerine nemli bezle örterek 25 -30 dk mayalandırılır.
3) Maydanoz ince doğranarak peynir ile karıştırılır .
4 ) Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve elle yuvarlanır .
5) Tezgah hafif yağlanıp elimizi de yağa batırıp hafif açılır ve çay tabağından biraz büyük şekilde açılır. Kenarına uzunlamasına  peynir konur. Rulo şeklinde sarılarak ay çöreği şekli verilir. Yani u şeklinde olacak.
6) Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine  yumurta sarısı sürülür ve çörek otu veya susam serpilir. 5- 10 dakika dinlendirilir. 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir .

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder