5 Mart 2016 Cumartesi

ELMALI TURTA



 MALZEMELER

 2,5 su bardağı un
 125 gr tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
 1 adet yumurta
 1 çorba kaşığı yoğurt
 1 paket vanilya
 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için 
 3 adet elma
 1. Çay bardağı toz şeker
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay bardağı  çekilmiş ceviz iri
 
 Üzeri için 
 Pudra şekeri

 Hazırlanışı 
1) Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz .etrafına vanilya , pudra şekeri ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasına tereyağını ,yumurta ve yoğurdu koyup içten dışa doğru elimizle karıştırıyoruz .

 2) Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan 3te birini süslemek için kenera ayırıp geri kalan kısmını yağlanmış tart kalıbına koyup elimiz ile bastırarak yayıyoruz. Çatal ile delikler açıp fazla kabarmasını önlüyoruz.

 3) İç harcı için ,elmaları soyup küp küp doğruyoruz. Toz şeker ile geniş bir tavada pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın tarçını ekliyoruz ve ılıması için kenara alıyoruz. Elmalı harcı tart hamurunun ortasına elmalı harcı döküyoruz. Her tarafına yayıyoruz ve toz ceviz serpiyoruz  .

4) Ayırdığımız hamuru merdane ile açıyoruz . Çiçek şeklinde yada başka bir kalıpla hamurdan parçalar kesiyoruz . Turtanın üzerine şekilli hamurları koyuyoruz .

 5) Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz . Fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz . Ilıdıktan sonra pudra şekeri serpip servis ediyoruz .


 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder