18 Nisan 2016 Pazartesi
ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE
MALZEMELER
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ılık süt
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 kutu Nutella/Sarella
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını yoğurma kabına alalım. Sıvı yağını ve sütü ekleyip elimizle karıştıralım. Yumurtayı ve
pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve aldığı kadar unu ve kabartma tozunu
ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri elinizin içinde açtıktan
sonra içine bir tatlı kaşığı nutella çikolatadan koyup bezelerin ucunu birleştirin. Elinizin içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye
dizin önceden ısıtılmış 160 derecede pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder