MALZEMELER
8 Yumurta
225 gr toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 Çay kaşığı vanilya
170 Gr un
50 Gr kakao
Şerbeti için
1 Çay bardağı su
1 Çay bardağı şeker
Çeyrek limon
Kreması için
2,5 su bardağı süt
2. Çorba kaşığı un
2. Çorba kaşığı kakao
1,5 çay bardağı toz şeker
1 Adet yumurta sarısı
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağı
Ganaj için
250 gr sütlü kuvertür çikolata
250 gr bitter kuvertür
çikolata
500 gr krema
İçi için
500 gr vişne
Antep fıstıklı draje damla çikolata
Süslemek için
Profiterol
Çikolata sos
200 gr bitter çikolata
1. Paket krema
Hazırlanışı
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. 225 gr şekerin yarısını beyazına yarısını sarısına paylaştırıp mikser ile yumurta beyazına bir çimdik tuz ilave ettikten sonra çırpın. Beyazlaşana kadar ters çevirip akmayacak kıvamına gelene kadar çırpın ve sarısını ayrı kaplarda çırpın. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın sonra yarım çay bardağı suyu ilave edip çırpmaya devam edin .
Diğer tarafta kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını içerisine ilave edin ve karıştırmayın. Yumurta beyazlarını ilave edin. Sonra supatula ile yavaş yavaş alttan yukarıya doğru karıştırarak birbirine yedirin. Kelepçeli kek kalıbına altına yağlı kağıt serili kalıba alıp 160 derece de 40 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğutun. Ganaj için kremayı bir iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp kuvertür çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Buz dolabında bir veya iki saat bekletin .
Kremanın hazırlanışı
Unu ve kakaoyu toz şekeri karıştırıp sütü ekleyin. Yumurta sarısını ilave edip tel çırpma teli ile çırparak pişirin. En son vanilyayı ve tereyağını ekledikten sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra üçe kesin. Püskürtmeli bir şişeye alıp hafif bir şekilde ıslatın. Özellikle kenar kısımları sonra kremanın yarısını yayın. Üzerine vişneleri dizin ve aralarına antep fıstıklı drajeleri dizin damla çikolatayı serpin. Üzerine ikinci katı yerleştirin. Islatıp kalan kremayı üzerine yayın. Vişne ve draje çikolatayı dizin. Son katı ıslatıp ters çevirip ganaj ile sıvayıp üzerine çikolata sosuna batırılmış profiterol ile süsleyin. Buzdolabında iki üç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
500 gr krema
İçi için
500 gr vişne
Antep fıstıklı draje damla çikolata
Süslemek için
Profiterol
Çikolata sos
200 gr bitter çikolata
1. Paket krema
Hazırlanışı
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. 225 gr şekerin yarısını beyazına yarısını sarısına paylaştırıp mikser ile yumurta beyazına bir çimdik tuz ilave ettikten sonra çırpın. Beyazlaşana kadar ters çevirip akmayacak kıvamına gelene kadar çırpın ve sarısını ayrı kaplarda çırpın. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın sonra yarım çay bardağı suyu ilave edip çırpmaya devam edin .
Diğer tarafta kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını içerisine ilave edin ve karıştırmayın. Yumurta beyazlarını ilave edin. Sonra supatula ile yavaş yavaş alttan yukarıya doğru karıştırarak birbirine yedirin. Kelepçeli kek kalıbına altına yağlı kağıt serili kalıba alıp 160 derece de 40 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğutun. Ganaj için kremayı bir iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp kuvertür çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. Buz dolabında bir veya iki saat bekletin .
Kremanın hazırlanışı
Unu ve kakaoyu toz şekeri karıştırıp sütü ekleyin. Yumurta sarısını ilave edip tel çırpma teli ile çırparak pişirin. En son vanilyayı ve tereyağını ekledikten sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra üçe kesin. Püskürtmeli bir şişeye alıp hafif bir şekilde ıslatın. Özellikle kenar kısımları sonra kremanın yarısını yayın. Üzerine vişneleri dizin ve aralarına antep fıstıklı drajeleri dizin damla çikolatayı serpin. Üzerine ikinci katı yerleştirin. Islatıp kalan kremayı üzerine yayın. Vişne ve draje çikolatayı dizin. Son katı ıslatıp ters çevirip ganaj ile sıvayıp üzerine çikolata sosuna batırılmış profiterol ile süsleyin. Buzdolabında iki üç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder