20 Eylül 2015 Pazar

MAHLEPLİ KURABİYE




 

MALZEMELER

 
125  Gr tereyağı (yada margarin )
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı mahlep
1 Su bardağı toz şeker
2 Yumurta (yumurtanın biri sarısı ayrılacak üzeri için )
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 su bardağı un
 
Hazırlanışı
 
Oda ısısında bekletilmiş tereyağını ve toz şekeri mikser ile çırpın. Şeker eriyene kadar çırpın. İki yumurtanın bir tanesini sarısını kenara ayırıp hazırlamış olduğumuz harcın üzerine kırın ve karıştırın. Sıvı yağını ve mahlep ekleyip karıştırmaya devam edin.  Macun kıvamına gelince vanilya kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak şekilde ve kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Çok fazla yoğurmayın hamur toplanmaya başlayınca vede ele yapışmayınca hamur olmuş demektir. Hamuru tezgaha alın ve 2 eşit parçaya ayırın. Üzerine un serpip merdane ile açın. Yarım santim kalınlığında açıp istediğiniz kalıplarla kesip şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170-180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Not : Çok çabuk pişeceğinden dolayı başından ayrılmayın.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder