30 Ağustos 2015 Pazar

KREMALI MANTAR ÇORBASI




KREMALI MANTAR ÇORBASI
 

MALZEMELER

 

250-300 gr mantar

1 Paket krema

2 Yemek kaşığı un

1 Orta boy kurusoğan

Karabiber  tuz

1 Bardak et suyu 

 

Hazırlanışı 

 

Kabukları soyulmuş mantarları küp küp doğrayın ve kararmaması için limon suyu eklediğiniz suda yıkayın. Sıvı yağ koyduğumuz tavada  soteliyoruz.
Tuzunu katıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Çorba tenceresinde tereyağını
eritiyoruz. Çok ince doğranmış soğanlar ekleyip pembeleştiriyoruz kara
biber ekleyip bir iki kez karıştırıp unu ekleyin unun kokusu çıkana
kadar kavurun et. Suyu yada tavuk suyu ekleyerek çırpma teli ile hızlıca karıştırın ve kıvamını açıyoruz. Sıcak su ekleyerek kıvamını açın ve
çorbanın suyu kaynayınca içine kremanın yarısını ekleyip karıştırın.
Kalan kremayı isterseniz servis yaparken üzerine gezdirebilirsiniz. Bir
iki kez daha kaynayınca mantarını ekleyip tuzunu ayarlayıp pişmeye
bırakın kıvamını ayarlayıp servis ediyoruz.

 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder