9 Ağustos 2015 Pazar

MUZLU RULO PASTA




 
MALZEMELER

 
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 Su bardağı un
1 Paket vanilya
 
1 Çay bardağı süt ıslatmak için
3 Adet muz
Süslemek için kiraz
 
Kreması için
Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
 
Hazırlanışı
Unu
yumurta sarısını ve şekeri tencereye alıp sütü azar azar ilave edin.
Tel çırpma teli ile  karıştırarak pişirin ve en son vanilyayı ekleyip
bir iki dakika sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
 
Üzeri için :

1 Su bardağı süte krem şantiyi ekleyip mikser ile katılaşana kadar çırpın. 1-2 saat buz dolabında bekletin.
 
Üzeri için
2 yemek kaşığı kakao
 
Hazırlanışı
Yumurtaların akı ve sarısını ayırın ve şekerin yarısını akına yarısını sarısına ekleyip mikser ile ayrı ayrı çırpın. Yumurtanın akına bir çimdik tuz ekleyip kaseyi ters çevirip akmayacak şekle gelene kadar çırpın. Önce
düşük ayarda sonra yüksek ayarda çırpın. Sonra sarısını önce düşük
ayarda sonra yüksek ayarda köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yarım çay
bardağı suyu ekleyip 3-5 dakika daha çırpın. Unu ve vanilyayı eleyerek
yumurta sarısının ekleyin ve akını da üzerine ekleyip supatula ile
karıştırın. İyice birbirine yedirin ve yağlı kağıt sermiş olduğunuz
fırın tepsisine yayın. İnce olmasına dikkat edin. 170  derecede önceden
ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
1 çay bardağı süt ile kenarları olmak üzere ıslatalım. Kremayı yayıp üzerine muz koyup rulo gibi sarıp üzerine  kakao serpiştirin. Krem şanti ile üzerini süsleyip kiraz veya çilek ile istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. İsterseniz krem şanti ile dışını sıvayabilirsiniz.
      
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder