MALZEMELER
1 Kilo çiğ köftelik bulgur
6 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı biber salçası ( acı)
3 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı sumak
Yarım bayat ekmek ( blendırdan çekilmiş olacak)
Tuz
1 Demet maydanoz
1 Demet taze soğan( yaprak kısımların doğranacak)
2 Tane limon
1 Adet kıvırcık
Üzeri için:
2 su bardağı sıvı yağ ( kızdırılmış)
4 Çorba kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
İnce bulgurun üzerine kaynar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın 20-
30 dakika
dinlendirin . Diğer tarafta sarımsakları havanda ezin ve bayat ekmekleri
salçaları sumak, karabiber, nane ve bulgurun üzerine ekleyip
elinizle yoğurun.
Sertleştikçe su ilave edin ve yoğurun kıvamı çiğ köfte
gibi olacak.
Taze soğanın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın.
Taze soğanın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın.
Maydanozları da
ince ince doğrayıp ekleyin. En son sıvı yağı kızdırıp
naneleri ekleyin ve
hemen alınıp bulgurlu malzemenin üzerine döküp
yoğurun ve toplayıp
elinizle şekil verin. Kıvırcık yaprağı ile servis
yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder