2 Ağustos 2015 Pazar

ŞAM KURABİYE




 
Malzemeler

 
1 Paket margarin veya tereyağı
1 Su bardağı dolusu toz şeker
3 Yumurta. Bir tanesini ( akı ayrılacak)
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1Tatlı kaşığı karbont
 
Üzeri için :
1 Yumurtanın akı
1 Su bardağı fındık
 
Hazırlanışı

 
Oda sıcaklığında ki margarini ve toz şekeri karıştırma kabına alıp elimizle karıştırın. Homojen kıvamına getirin. Yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Sıvıyağı ve sütü limon kabağu rendesini ekleyip şeker eriyinceye kadar eliniz karıştırın. Unu karbonatı eleyerek karışıma kabına ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edin. Kulak memesi kıvamında olacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin öncede ısıtılmış 170-180 derecede pişirin.
 
Üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder