26 Temmuz 2015 Pazar

İMAM SARIĞI




 
MALZEMELER
 
1 su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
4 Yumurta
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı su
 
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 Yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarı su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanliya
 
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
 
Kenarı için:
Hindistan cevizi
 
Hazırlanışı
 
Yumurtaları derin bir kaseye kırın şekeri ilave edip mikser ile önce düşük devirde
sonra  hızlı devirde köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu yarım paket
kabartma tozunu  1 paket vanilya ve kakao suyunu da ekleyip hepsini
spatula ile karıştırın. Hepsini birbirine iyice yedirin .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız harcı döküp eşit miktarda yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecede 10-15 dakika pişirin. Kekimiz pişerken
krema için un , nişasta , toz şeker, yumurta sarısı ve sütü azar azar
karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyip soğuması için kenera
bırakın. Pişen keki su bardağı veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Hazırladığımız yuvarlaktan bir tane alıyoruz ve üzerine kremadan sürüp üzerine 1 tane
yuvarlak daha koyup kapatıyoruz. Yan tarafına tekrar kremaya batırıp
çevirip hindistan cevizene bulayıp üzerine ise bitter çikolatayı kaynar
su buharında eritip bir çay kaşığı üzerine koyun ve  yayın. Soğuduktan
sonra servis yapın.
 
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder