5 Temmuz 2015 Pazar

PATATESLİ AYÇİÇEĞİ POĞAÇA




 
MALZEMELER

 
2 adet yumurta
100gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç malzemesi
 
3 adet orta boy patates
1 çay bardağı sert beyaz peynir
8 -10 dal maydanoz ince doğranmış
Tuz karabiber ve kırmızı pul biber
 
Üzeri için
 
İç ayçekirdeği
2 adet yumurta sarısı
 
Hazırlanışı
 
1) Derin bir kaba unu eleyip havuz yapalım. Ortasına oda sıcaklığında
tereyağı sıvıyağı yoğurt yumurta kabartma tozunu tuzu kenarlarına eleyip
yoğurun.
2) Yoğurduğumuz hamuru tezgahı unlayıp merdane ile yarım santim kalınlığında hamuru açıp su bardağı yardımıyla daireler keselim.
3) Dairelerden birinin ortasına patatesli harçtan koyun. (Kenarlarına iç
malzemeden gelmemesine dikkat edin.) İkinci daireyi diğerinin üzerine
kapatın.
4) Ortasını ve kenarlarına hafifçe bastırın. Bıçak
yardımıyla üstteki daireyi kesikler atın. Poğaçaların üzerine yumurta
sarısını sürün. Poğaçanın tam ortasına iç ayçiçeği serpin. 170 derecede
önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin .
 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder