MALZEMELER
2 adet yumurta
100gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
3 adet orta boy patates
1 çay bardağı sert beyaz peynir
8 -10 dal maydanoz ince doğranmış
Tuz karabiber ve kırmızı pul biber
Üzeri için
İç ayçekirdeği
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
1) Derin bir kaba unu eleyip havuz yapalım. Ortasına oda sıcaklığında
tereyağı sıvıyağı
yoğurt yumurta kabartma tozunu tuzu kenarlarına eleyip
yoğurun.
2) Yoğurduğumuz hamuru tezgahı unlayıp merdane ile yarım santim kalınlığında hamuru açıp su bardağı yardımıyla daireler keselim.
3) Dairelerden birinin ortasına patatesli harçtan koyun. (Kenarlarına iç
2) Yoğurduğumuz hamuru tezgahı unlayıp merdane ile yarım santim kalınlığında hamuru açıp su bardağı yardımıyla daireler keselim.
3) Dairelerden birinin ortasına patatesli harçtan koyun. (Kenarlarına iç
malzemeden gelmemesine
dikkat edin.) İkinci daireyi diğerinin üzerine
kapatın.
4) Ortasını ve kenarlarına hafifçe bastırın. Bıçak
4) Ortasını ve kenarlarına hafifçe bastırın. Bıçak
yardımıyla üstteki
daireyi kesikler atın. Poğaçaların üzerine yumurta
sarısını sürün.
Poğaçanın tam ortasına iç ayçiçeği serpin. 170 derecede
önceden ısıtılmış
fırında üzeri kızarana kadar pişirin .
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder