5 Temmuz 2015 Pazar

PALYAÇO KÜLAHI (MİLFÖYLÜ KÜLAH)



 
MALZEMELER

 

1 Paket milföy hamuru

15 adet dondurma külahı 

Yağlı kağıt

 

 

İç kreması için 

 

5 Su bardağı süt 

3 yemek kaşığı un 

3 yemek kaşığı nişasta 

1 su bardağı şeker

2 paket vanilya 

Yarım paket krema 

 

Süslemek için 

 

1 kilo çilek 

2 adet muz 

2 adet kivi 

Toz antep fıstığı

 

Hazırlanışı 

 

1) Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip şeritler halinde kesilir.

2) Hazırladığımız kalıplara önce yağlı kağıt ile saralım. Yağlı kağıdın
üzerine milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde
saralım. Hafif üst üste gelecek şekilde sarılması gerekiyor.

3) Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim.
180 derecede önceden ısınan fırında hafif kızarana kadar pişirelim.

4) Diğer tarafta krema için tencereye nişastayı unu ve şekeri vanilyayı
kuru olarak karıştırıp sütü yavaş yavaş ekleyin. Orta ateşte sürekli tel
çırpıcısı ile çırparak kaynamaya bırakın. En son kremayı ekleyip
koyulaşınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 

5) Soğuyan külahları kalıplardan çıkaralım ve sırasıyla bardaklara diklemesine koyarak
dizelim. İçlerini hazırladığımız ve soğuttuğumuz iç kreması ile
dolduralım. Bardakların içinde dik bir şekilde buzdolabında iç krema
donana kadar bekletelim. Sonra bir tabağa kremadan 2-3 yemek kaşığı
ayıralım külahları önce kremaya batırıp sonra antep fıstığına batırıp
istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.

6) Servis tabağına almadan önce üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder