5 Temmuz 2015 Pazar

AY ÇÖREĞİ



 
Malzemeler
 
250 margarin veya tereyağı
Yarı çay bardağı sıvı yağ
1 .su bardağı ılık süt
1 .su bardağı pudra şekeri
1. Yumurta akı ( sarısı üzerine)
1/2 yarım su bardağı ılık su
1/2 paket maya
Aldığı kadar un
 
İç harcı için
 
Malzemeler
 
Adet kakaolu kek
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı şeker
1 adet elma rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın en son konulacak
1 çay bardağı süt
 
Hazırlanışı
1 adet keki blendırdan geçirin ve 1 çay bardağı sütü ilave edip kakaoyu
elma rendesini üzümü ve cevizi şekeri ekleyip elle yoğurun. Hafif
yumuşak bir hamur kıvamında hamur haline getirin. En son tarçını ekleyip
karıştırın ve kenara bırakın.
 
Hamurun Hazırlanışı
 

Geniş bir hamur yoğurma kabına önce ılık suya mayayı ıslatıp kabarana kadar
bekletin. Maya kabarınca ılık sütü pudra şekrini yumurtanın akını
ekleyip elinizle karıştırın. Aldığı kadar unu eleyerek unu ekleyin ve
yoğurmaya başlayın. Bir 5 dakika kadar yoğurun ve kulak memesi kıvamında
hamur elde edin. 1 -2 saat hamur kabarana kadar dinlendirin .
Mayalaşmış hamurdan 32- 33 bezeye ayırın. Her bezeyi elinizle açın ve uç tarafına
iç malzemeden kuyup rulo şeklinde sarın. Şekli verip tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve en son file fındık veya file badem ile
süslenir. Üzeri kızarana kadar pişirilip soğuk olarak servis yapılır.
 
 Not : Tereyağı hafif eritilip soğuduktan sonra ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder