MALZEMELER
1,5 kilo taze kabak
250 gr kıyma
1 Su bardağı orta bulgur
2 çorba kaşığı reyhan
2 adet kuru soğan
2 adet sarımsak (1 diş sarımsak içi için )
Kara biber tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
500 gr yoğurt
Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayın kağıt havlu ile kurulayın isterseniz kabuklarını hafif
soyabilirsiniz ama
benim tercihim soymadan kabakların büyüklüğüne göre
üçe veya dörte
kesin kestiğiniz parçaları
İç harcı için
Soğanları rendeleyin ve 1 diş sarımsağı da doğrayıp bir kaseye alın. Kıymayı
İç harcı için
Soğanları rendeleyin ve 1 diş sarımsağı da doğrayıp bir kaseye alın. Kıymayı
ekleyin. Bulguru
yıkayıp ilave edin. Reyhan otunu, diğer baharatları ve
tuzu bir kaşık
domates salçasını ve sıvı yağı ilave ettikten sonra
elinizle
karıştırın. Beş dakika karıştıktan sonra elinizde köfte gibi
yapıp kabakların
içini doldurup tencereye dizin. Hepsi bitince su ve
sıvıyağ tuz
gezdirin ve üzerine bir tabak koyun (dağılmaması için).
25-30 dakika kadar
pişirin.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
İsteğe göre pul biber ve kuru nane serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
İsteğe göre pul biber ve kuru nane serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder