26 Temmuz 2015 Pazar

YOĞURTLU KABAK




 
MALZEMELER

1,5 kilo taze kabak
250 gr kıyma
1 Su bardağı orta bulgur
 
2 çorba kaşığı reyhan
2 adet kuru soğan
2 adet sarımsak (1 diş sarımsak içi için )
Kara biber tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
500 gr yoğurt
 
Hazırlanışı
 
Kabakları iyice yıkayın kağıt havlu ile kurulayın isterseniz kabuklarını hafif
soyabilirsiniz ama benim tercihim soymadan kabakların büyüklüğüne göre
üçe veya dörte kesin kestiğiniz parçaları
 
İç harcı için
 
Soğanları rendeleyin ve 1 diş sarımsağı da doğrayıp bir kaseye alın. Kıymayı
ekleyin. Bulguru yıkayıp ilave edin. Reyhan otunu, diğer baharatları ve
tuzu bir kaşık domates salçasını ve sıvı yağı ilave ettikten sonra
elinizle karıştırın. Beş dakika karıştıktan sonra elinizde köfte gibi
yapıp kabakların içini doldurup tencereye dizin. Hepsi bitince su ve
sıvıyağ tuz gezdirin ve üzerine bir tabak koyun (dağılmaması için).
25-30 dakika kadar pişirin.
 
Servis  tabağına  aldıktan sonra  üzerine  sarımsaklı yoğurt gezdirin.
İsteğe göre pul biber ve kuru nane serpebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder