MALZEMELER
125 Gr margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 Yemek kaşığı yoğurt
2 Adet yumurta
2 Paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İç harıcı için:
1 Kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
Susam çörek otu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarini sıvıyağı yoğurt ve 2 adet yumurta(1 inin
sarısı üzeri için
ayrılacak.) kaba konulur. Un ve kabartma tozunu
eleyerek sıvıların
üzerine karıştır ve yoğurmaya devam edin. Kulak
memesi kıvamında
bir hamur elde edin ve dinlendirin. Hamuru iki eşit
bezeye ayırın ve
oklava ile açın. Su bardağı ile yuvarlaklar kesilir
veya küçük kase ile
yuvarlaklar kesilir. İçine ince doğranmış maydanoz
karışımlı beyaz
peynir konulur. Yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye
dizilir. Üzerine
yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpilip 170 -
180 derecede üzeri
kızarana kadar pişirip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder