5 Temmuz 2015 Pazar

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE




 
Malzemeler

 
3 su bardağı un
250 gr tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gr iri kıyılmış ceviz
 
Sosu için :
3 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri  karışımı
 
Hazırlanışı
1) İlk önce hamuru hazırlayalım. Un ve tereyağını elle yoğurularak yumuşatılır.
Hamur kıvamına gelmesi için uzun süre yoğurulur.
2) Hamur haline gelen karışımın içine bıçak ile kıyılmış iri ceviz parçaları katılarak tekrar yoğurulur.
3) Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elips şekli verilir.
4) Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve 150 dereceki fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir.
5) Fırın sürekli kontrol ederek beyaz olarak pişirilir.
6) Beyaz kurabiye olacağından dikkatle kontrol edilir. Kızarmadan fırından alınır.
7) Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak hazırlanan pudra şekerli ve tarçınlı karışımda yuvarlanır.
8) Kağıt peçete yayılmış servis tabağına alınır ve kalan sos üzerine serpilir.
 
Püf noktası: Kurabiyeleri sıcakken sosun içinde yuvarlayınızki sosu içine çeksin.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder