14 Temmuz 2015 Salı

İRMİK HELVASI




 
MALZEMELER
 
125 gram tereyağı
2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı süt
125 Gram ceviz
 
Hazırlanışı
Öncelikle bir kasede şekeri sütün içine alıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.Cevizleri küçük küçük bıçak ile kırıyoruz . Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Sonra irmiği ilave edip irmik pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşince cevizleri ve sütlü şeker karışımını ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp sütünü çekene pişirin. Sonra soğumadan ocaktan alınca şekil verip dondurma kaşığı ile de şekil verebilirsiniz ve servis tabağına alıp fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder