Malzemeler
1 paket galeta unu
Yarım su bardağı yoğurt
125 gr margarin veya tereyağı yumuşamış
1 adet yumurta sarısı ( beyazını bir tabağa alın)
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Tuz
İç malzemesi için
4 adet orta boy patates (haşlanacak ve ezilecek.)
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın
Hazırlanışı
1)Bir kabın içerisine yoğurt , sıvıyağını , margarini , yumurta sarısını
koyup elinizle
karıştırın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave
ederek hamuru
yoğurun.
2) Yuvarlak ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Elinizle bezeleri açıp içine patatesli harçtan koyup kapatın.
3)Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. Üzerine
2) Yuvarlak ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Elinizle bezeleri açıp içine patatesli harçtan koyup kapatın.
3)Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. Üzerine
bıçakla çizik atıp
önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder