MALZEMELER
3 Su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 Tatlı kaşığı kuru maya
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
İç için :
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kızartmak için:
1 Su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
2. Su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzeri için
2 Yemek kaşığı toz antep fıstığı
Hazırlanışı
Önce kuru mayayı ve bir tatlı kaşığı şeker ile ıslatıp sonra unu derin bir
kaseye alıp sütü ,
sıvıyağı tuz ve ılık su ile birlikte karıştırıyoruz.
Çırpma teli ile
çırparak karıştırın. Aynı krep hamuru gibi akışkan bir
hamur elde edin ve
20 -25 dakika dinlendirin. Krep tavasına veya teflon
tavaya küçük küçük
şeklinde tavada sadece alt kısmı pişirin krepler
bitene kadar.
Hazırladığımız kreplerin içine ceviz konulup pişen tarafı üzerine gelecek şekilde kapatıp uç tarafını elinizle yarım ay şeklinde kapatılır ve bol yağda kızartılır. Ve şerbetin içine atılır.
Servis tabağına alıp antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hazırladığımız kreplerin içine ceviz konulup pişen tarafı üzerine gelecek şekilde kapatıp uç tarafını elinizle yarım ay şeklinde kapatılır ve bol yağda kızartılır. Ve şerbetin içine atılır.
Servis tabağına alıp antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder