Malzemeler
2 Tane yumurta
1 çay bardağı toz fındık
1 küçük labne peyniri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı irmik
8 Yemek kaşığı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3-4 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 Çay bardağı haşhaş
1 Su bardağı ceviz
Şurubu : 3 su bardağı şeker 4, su bardağı su
Çeyrek limon
Önce şurubu yapalım şekeri ve suyu bir tencereye alalım ve ara sıra
karıştırarak
kaynatalım. Limon suyunu ilave edip bir beş dakika daha
kaynadıktan sonra
soğumaya bırakalım
Hazırlanışı
Derin bir kabın içine önce sıvıyağı ve pudra şekerini elinizle veya çatal ile karıştırın. Sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Labne peyniri
Hazırlanışı
Derin bir kabın içine önce sıvıyağı ve pudra şekerini elinizle veya çatal ile karıştırın. Sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Labne peyniri
ekleyip
karıştırmaya devam edin. Fındık tozunu ekleyin. Macun kıvamına
gelene kadar
karıştırın. İrmik ekleyin elinizle karıştırın. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve yoğurun. Ele
yapışmayacak
yumuşak bir hamur
elde edin. Hamuru 17 veya 18 parçaya
ayırın. Elinizin içinde yuvarlayın. Önce süte batırın sonra haşhaşa bulayıp
ortasına
ceviz koyun.
Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin ve üzerini kapatın. Şurubu çekene kadar kapağını açmayın. Tatlıyı soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin ve üzerini kapatın. Şurubu çekene kadar kapağını açmayın. Tatlıyı soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder