11 Temmuz 2015 Cumartesi

LABNELİ HAŞHAŞLI SULTAN TATLISI




 
Malzemeler

 
2 Tane yumurta
1 çay bardağı toz fındık
1 küçük labne peyniri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı irmik
 
 
8 Yemek kaşığı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3-4 yemek kaşığı süt
 
 
Üzeri için:
1 Çay bardağı haşhaş
1 Su bardağı ceviz
 
Şurubu : 3 su bardağı şeker 4, su bardağı su
Çeyrek limon
 
Önce şurubu yapalım şekeri ve suyu bir tencereye alalım ve ara sıra
karıştırarak kaynatalım. Limon suyunu ilave edip bir beş dakika daha
kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım
 
 
 
Hazırlanışı
 
Derin bir kabın içine önce sıvıyağı ve pudra şekerini elinizle veya çatal ile karıştırın. Sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Labne peyniri
ekleyip karıştırmaya devam edin. Fındık tozunu ekleyin. Macun kıvamına
gelene kadar karıştırın. İrmik ekleyin elinizle karıştırın. Unu kabartma tozunu ve  vanilyayı eleyerek ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayacak
yumuşak bir hamur elde edin.  Hamuru 17 veya 18 parçaya ayırın. Elinizin içinde yuvarlayın. Önce süte batırın sonra haşhaşa bulayıp ortasına
ceviz koyun.
Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin ve üzerini kapatın. Şurubu çekene kadar kapağını açmayın. Tatlıyı soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
 
 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder