PASTANE USULÜ KURABIYE
MALZEMELER
3 Yumurta
1 Paket margarin veya tereyağı
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı nişasta
1 Paket vanilya
100 gram bitter çikolata
İki yemek kaşığı toz antep fıstığı ve ya hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alalım. Mikser ile çırpın
MALZEMELER
3 Yumurta
1 Paket margarin veya tereyağı
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı nişasta
1 Paket vanilya
100 gram bitter çikolata
İki yemek kaşığı toz antep fıstığı ve ya hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alalım. Mikser ile çırpın
yumurtaları
kırıp çırpmaya devam edin. Sıvı yağını ve pudra şekeri
ekleyip
karıştırın. Nişastayı eleyerek ekleyin ve elinizle karıştırın.
En
son vanilyayı ve unu eleyerek ekleyip yoğurmaya devam edin. Ele
yapışmayacak
hale gelinceye kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur
elde
edin ve hamurdan ceviz büyüklüğüde parçalar koparıp rulo c şekli
verin.
Uçlarını hafif birleştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden
ısıtılmış 180 derecede 15- 20 dakika pişirin. Üzeri hafif
sararınca
fırından çıkarın.
Benmari usulü eritilmiş çikolataya uçlarını batırıp fırın telinin üzerine dizin. Çikolata akmayacak kıvama gelince toz antep fıstığına bulayıp servis yapın.
Hindistan cevizine de bulayabilirsiniz.
Benmari usulü eritilmiş çikolataya uçlarını batırıp fırın telinin üzerine dizin. Çikolata akmayacak kıvama gelince toz antep fıstığına bulayıp servis yapın.
Hindistan cevizine de bulayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder