Malzemeler
125 gr toz şeker
1 Kilo vişne
Yarım limon
2 Su bardağı su
Hazırlanışı
Vişnelerin çekirdeğini çıkarın. Tencerenin altına bir kat vişne yayın. Üzerine toz şeker gezdirin ve tekrar bir kat vişne tekrar şeker serpip tencerenin kapağını kapatın. Bir gün bir gece bekletin. Vişneler suyunu
bırakacaktır. Ara
ara karıştırın ve şeker eriyince suyu ekleyip ocağa
alıp altını yakın.
Orta ateşte karıştırarak kaynatalım. Ara ara köpüğünü
alalım. Limon
suyunu ekleyip kıvamına göre ayarlayıp ocağı kapatın. Ben biraz koyu tercih
ettim. Şakır şakır akmayacak şekilde yapıtım. Siz
nasıl tercih
ederseniz öyle olsun. Kavanozlara alıp karanlık ve serin
yerde
saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder