30 Ağustos 2015 Pazar

MEYVELİ PASTA



MEYVELİ PASTA
 
MALZEMELER

 
8 Adet yumurta
225 Gram toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 Çay kaşığı vanilya
1 fiske tuz yumurtanı akı konur
220 gram un
 
Kreması için
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Limon rendesi
2 Çorba kaşığı tepeleme labne peyniri
1 Yumurta sarısı
 
İçi için
 
3-4 adet muz
300 gr çilek
 
Dışını sıvamak için
Orman meyveli krem janti (1 su bardağı soğuk süt ile çırp )buzdolabına en az bir saat beklet
 
Süslemek için
Pembe renkte kuvertur çikolata , file badem (pastanın kenarı için)
 
Üzeri için
Frambuaz ( jölesi)
 
Islatmak için
1 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Hazırlanışı

1)Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. 225 gr şekerin yarısını
beyazına yarısını sarısına paylaştırıp mikserle yumurta beyazına bir
çimdik tuz ekleyip akmayacak şekle gelene kadar önce düşük ayarda sonra
yüksek ayarda çırpın. Sonra yumurta sarısını köpük köpük oluncaya kadar
çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin .
2) Diğer tarafta kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarının içerisine ilave edin ve karıştırmayın. Yumurta beyazlarını ilave ettikten sonra yavaş yavaş supatula ile karıştırın. Alttan yukarıya doğru karıştırarak birbirine yedirin.
3) Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına döküp 160 derece de 40 dakika pişirin
 
Kremanın hazırlanışı
Yumurta sarısını sütü şekeri ve unu nişastayı ekleyip kısık ateşte tel çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya yakın limon rendesini ekleyin. Kaynayınca vanilya ve labne peyniri ekleyip bir iki taşım
kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra 3 e kesin 1 bardak süte bir yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve kestiğiniz pandispanyayı hafıf ıslatın
kenarlarını fırça ile ıslatabilirsiniz .
Kremanın yarısını pandispayanın üzerine yayın. Dilimlenmiş muz dilimleniş çilekleri antep fıstıklı draje ve damla çikolata aralara dizin tekrar bir parçasını da yerleştirip ıslatın. Kalan kremayı yayıp üzerine çilek ve muzları dizin.
Islatılmış son katı da yerleştirip  önceden çırpılmış ve buz dolabında
en az bir saat dondurulmuş orman meyveli kremsantiyle dışını sıvayın.
File bademi kenarlarına serpiştirin. En son pembe renkteki kuvertur çikolatayı Çikolata rendesinden rendeleyip yağlı kağıdın içine koyup pastanın kenarına yavaş yavaş üfleyin.
 
Frambuaz jölesi
 
Üzerine üç yemek kaşığı frambuaz  jölesine 2-3 yemek kaşığı su ile açın ve
pastanın üzerine kaşık ile gezdirin kenarlarına hafif damlatın.
 
3-4 adet çilek ayırın süslemek için benmari usulu 50 gr bitter çikolataya
çileklerin üst tarafını batırıp pastanın üzerine yerleştirin.
 
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder