23 Ağustos 2015 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA




MALZEMELER

 
8 Yumurta
225 gr şeker
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
170 gr un
50 gr kakao
 
Şerbeti için
 
1 bardak su
1 bardak şeker
1/4 limon
 
Kreması için
 
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1.5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Ganaj  için

 
60 gr sütlü kuvertür çikolata
100 gr  Bitter kuvertür çikolata
300 gr krema
 
İçi için
 
Frambuaz
Antep fıstıklı  draje
 
Hazırlanışı
 
1)Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. 225 gram şekerin yarısını beyazına
yarısını sarısına paylaştırıp mikserle yumurta beyazını ve sarısını ayrı
kaplarda çırpın. Önce beyazına bir çimdik tuz atıp çırpın. Koyulaşana
kadar çırpın ve kaptan eğince akmayacak şekilde oluncaya kadar sonra
sarısını çırpın köpük köpük oluncaya kadar. Sonra yarım çay bardağı suyu
ilave edip çırpmaya devam edin.
2) Diğer tarafta unu kakaoyu vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Önce yumurta sarılarının içerisine ilave edin. Supatulayla karıştırın ve yumurta
beyazlarına ilave ettikten sonra yavaş yavaş karıştırın. İyice karışımı yedirin.
3) 160 derecede  40 dakika pişirin. Kalıp 28 lik kelepçeli kalıp olacak.
4) Şerbeti kaynatıp soğutun. Ganaj için kremayı ocakta ısıtın ve kaynamaya
yakın ocaktan alıp kuvertür çikolatayı ekleyerek eritip karıştırın.
Ganajı hazırlayın ve soğutun.
5) Pişen pandispanyayı üçe kesin ve
şerbet ile ıslatın. Kenarlarına hazırladığınız ganajdan biraz sürün ve
aralarına frambuaz ve draje koyun.  Üzerini bir kat daha ıslatıp krema
sürün. Tekrar frambuaz ve dreja dizin ve en üste tekrar ganaj sürün.
 
 
Kremanın hazırlanışı
 
2.5 su bardağı süte iki çorba kaşığı unu ekleyin ve kakaoyu şekeri bir adet
yumurtanın sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırıp ocağın altını
yakın. Sürekli karıştırarak pişirin tereyağını ekleyip 3-4 dakika
kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kenarı için kalıp sütlü bitter çikolata
rendesi Buz dolabında iyice soğutulmuş kremayı sıkma torbasına alıp
üzerini süsleyin. Erittiğiniz pembe çikolatayı eritip beyaz batırıp
üzerini süsleyin. Rendelenmiş çikolatayı kenarlarına yapıştırın.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder