MALZEMELER
8 Yumurta
225 gr şeker
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
170 gr un
50 gr kakao
Şerbeti için
1 bardak su
1 bardak şeker
1/4 limon
Kreması için
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1.5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj için
60 gr sütlü kuvertür çikolata
100 gr Bitter kuvertür çikolata
300 gr krema
İçi için
Frambuaz
Antep fıstıklı draje
Hazırlanışı
1)Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. 225 gram şekerin yarısını beyazına
yarısını sarısına paylaştırıp mikserle yumurta
beyazını ve sarısını ayrı
kaplarda çırpın. Önce beyazına bir çimdik tuz atıp
çırpın. Koyulaşana
kadar çırpın ve kaptan eğince akmayacak şekilde
oluncaya kadar sonra
sarısını çırpın köpük köpük oluncaya kadar. Sonra
yarım çay bardağı suyu
ilave edip çırpmaya devam edin.
2) Diğer tarafta unu kakaoyu vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Önce yumurta sarılarının içerisine ilave edin. Supatulayla karıştırın ve yumurta
2) Diğer tarafta unu kakaoyu vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Önce yumurta sarılarının içerisine ilave edin. Supatulayla karıştırın ve yumurta
beyazlarına ilave ettikten sonra yavaş yavaş
karıştırın. İyice karışımı yedirin.
3) 160 derecede 40 dakika pişirin. Kalıp 28 lik kelepçeli kalıp olacak.
4) Şerbeti kaynatıp soğutun. Ganaj için kremayı ocakta ısıtın ve kaynamaya
3) 160 derecede 40 dakika pişirin. Kalıp 28 lik kelepçeli kalıp olacak.
4) Şerbeti kaynatıp soğutun. Ganaj için kremayı ocakta ısıtın ve kaynamaya
yakın ocaktan alıp kuvertür çikolatayı ekleyerek
eritip karıştırın.
Ganajı hazırlayın ve soğutun.
5) Pişen pandispanyayı üçe kesin ve
5) Pişen pandispanyayı üçe kesin ve
şerbet ile ıslatın. Kenarlarına hazırladığınız
ganajdan biraz sürün ve
aralarına frambuaz ve draje koyun. Üzerini bir kat daha ıslatıp krema
sürün. Tekrar frambuaz ve dreja dizin ve en üste
tekrar ganaj sürün.
Kremanın hazırlanışı
2.5 su bardağı süte iki çorba kaşığı unu ekleyin ve kakaoyu şekeri bir adet
Kremanın hazırlanışı
2.5 su bardağı süte iki çorba kaşığı unu ekleyin ve kakaoyu şekeri bir adet
yumurtanın sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştırıp
ocağın altını
yakın. Sürekli karıştırarak pişirin tereyağını ekleyip
3-4 dakika
kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kenarı için kalıp
sütlü bitter çikolata
rendesi Buz dolabında iyice soğutulmuş kremayı sıkma
torbasına alıp
üzerini süsleyin. Erittiğiniz pembe çikolatayı eritip
beyaz batırıp
üzerini süsleyin. Rendelenmiş çikolatayı kenarlarına
yapıştırın.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder