MALZEMELER
8 adet yumurta
225 gr toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
220 gr un
Kreması için
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limon rendesi
2 çorba kaşığı tepeleme labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
İç için
3 adet muz
Dışını sıvamak için
İki
paket orman meyveli krem şanti sütle çırpıp sonra çay
kaşığı uçu ile
kırmızı renkte toz gıda boyasını karıştırın ve
buzdolabında dondurun.
Süslemek için
1 kilo çilek
Sosu için
2 su bardağı vişne suyu
2,5 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
1) Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. Ç225 gr şekerin yarısını
Süslemek için
1 kilo çilek
Sosu için
2 su bardağı vişne suyu
2,5 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
1) Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. Ç225 gr şekerin yarısını
beyazına yarısını sarısına paylaştırın. Mikser ile
yumurta beyazını ve
sarısını ayrı kaplarda çırpın (yumurta beyazını
çırptığınız kapı ters
çevirdiğinizde akmayacak şekle gelene kadar). Diğer
tarafta sarısını
çırparken köpük köpük oluncaya kadar çırpın suyu
ekleyip iki üç dakika
daha çırpın.
2) Diğer kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta
2) Diğer kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta
sarılarının içerisine ilave edin ve karıştırmayın.
Yumurta beyazlarına
ilave ettikten sonra yavaş yavaş alttan yukarı
supatula ile karıştırın.
Kuruların iyice karışmasını sağlayıp kelepçeli kek
kalıbına boşaltın ve
160 derecede 40 dakika pişirin.
Kremanın hazırlanışı
Önce kuruları tencereye alalım. Yumurta sarısını ekleyip sütü yavaş yavaş
Kremanın hazırlanışı
Önce kuruları tencereye alalım. Yumurta sarısını ekleyip sütü yavaş yavaş
çırpma teli ile çırparak karıştırın. Pişmeye yakın
limon rendesini labne
peyniri vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirin.
Soğumaya bıraktıktan
sonra ara ara karıştırın.
Pastanın hazırlanışı
Pişen pandispanyayı 3 parçaya keselim ıslatmak için bir çay bardağı süte 1
Pastanın hazırlanışı
Pişen pandispanyayı 3 parçaya keselim ıslatmak için bir çay bardağı süte 1
tatlı kaşığı şekeri eritin ve kenar kısımlarını fırça
ile ıslatın. Eğer
kek yeni yapılmış ise çok fazla ıslatmayın. Sonra
kremadan bolca sürün
ve muzları dilim dilim doğrayıp kremanın üzerine
dizin. İkinci katını
yerleştirip ıslatın. Tekrar krema ve muz koyup diğer
katını yerleştirin.
Krem şanti ile sıvayın ve fazlasını alıp dolapta
dondurun. Üzerini
çilek ile süsleyip kalan krem şantiyi sıkma torbasına
alıp pastanın
kenarlarına top top bırakın. Tatlı kaşığı ile üzerine
hafif şekiller
verin.
Vişneli sos için
2 su bardağı vişne suyuna nişastayı karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra çileklerin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Vişneli sos için
2 su bardağı vişne suyuna nişastayı karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra çileklerin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder