23 Eylül 2015 Çarşamba

YUMUŞAK POĞAÇA




 
MALZEMELER

 
500 gr un
300 gr margarin veya tereyağı
25 gr yaş maya
30 gr şeker
2  adet yumurta
1 su bardağı ılık su
2 yumurta sarısı üzeri için
Tuz
 
Hazırlanışı
 
Mayayı ılık su ile ıslatıp 5 veya 10 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve havuz oluşturun.İçine yumurtayı oda sıcaklığında bekletilmiş margarini tuzu havuzun kenarlarını serptirin. Islatılmış mayayı ve suyu
toz şekeri ılık suyu havuzun içine dökün. İçten içe yoğurmaya başlayın.
Hiç un kalmayana kadar yoğurun ve tezgaha un serpip hamuru tezgaha alın. Yoğurmaya devam edin. Hamur toplanıncaya kadar ve yumuşak bir hamur
olana kadar üzerini temiz bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru
18 eşit parçaya ayırın. Yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin. 10- 15 dakika
ılık bir yerde poğaçalar kabarıncaya kadar bekletin. Önceden ısıtılmış
yani ılık 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder