4 Ekim 2015 Pazar

SANDVİÇ EKMEK




 
Hamuru için
 
Malzemeler

 
2,5 su bardağı süt
1 Paket yaş maya
Tuz
Aldığı kadar un
1 Çorba kaşığı silme toz şeker
 
İç malzemesi
2. Yemek kaşığı tereyağı
250 gr lor peyniri
250 gr sert peynir
250 gr çeçil peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
 
Hazırlanışı
 
Ilık süt mayayı toz şekeri ıslatın ve karıştırın. 10-15 dakika bekletin (kabarana kadar). Unu ve tuz ekleyip yoğurun ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Üzerini streçleyip ılık yerde 20-30 dakika dinlendirin.
İçini hazırlayalım. Maydanozları ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Sarımsakları da ince ince doğrayıp maydanozların içine ekleyin ve karıştırın. Peynirleri çatal ile ezip karıştırın. Mayalı hamuru iki yada
üç bezeye ayırın. İlk bezeyi merdane ile açın ve açtığınız hamurun üzerine oda ısısındaki tereyağını bıçak ile bolca sürüp peynirleri bolca serpin. Peynirin üzerine sarımsaklı yeşillikleri serpin. 8 eşit parçaya kesin.  Kestiğiniz bir parçayı ikinci parçanın üzerine koyup hafif katlayın. Yağlı kağıt serili uzun kek kalıbına veya tepsiye ağzı yukarı gelecek şekilde dizin. Fırça ile üzerine yağlayın. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun.
 
Not : Kaşar peyniri veya tulum peyniri de kulanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder