18 Ekim 2015 Pazar

DEREOTLU POĞAÇA




 
MALZEMELER

 
500 gr un
 
300 gr tereyağı veya margarin
 
25 gr yaş maya
 
30 gr toz şeker
 
2 yumurta
 
Demet dereotu ince doğranmış
 
1 Bardak ılık su
 
2 Yumurta üzeri için
 
Tuz
 
Mayayı ılık su ile ıslatın ve toz şeker ekleyip karıştırın. 5-10 dakika
bekletin(maya kabarana kadar ). Unu derin bir kabın içine alıp havuz
oluşturun. Havuzun içine oda ısısında bekletilmiş margarini ve yumurtayı
alıp havuzun kenarlarına tuz serpin. İnce doğranmış dere otunu ve
mayalı suyu ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında olacak. 25-30
dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 18 eşit bezeye ayırın ve yuvarlayıp
yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek
otu ve susam serpin. 10-15 dakika dinlendirin. Ilık yerde olsun. Önceden
hafif ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder