15 Kasım 2015 Pazar

KÖSTEBEK PASTA



MALZEMELER

5 Yumurta
225 gr toz şeker
Yarım çay bardağı su 
1 Paket vanilya 
220 gr un 
1 Çimdik tuz 
50 gr kakao 

Kreması için 

1-5 kilo süt 7-5 su bardağı
9 . Yemek kaşığı un 
7. Yemek kaşığı şeker 
1 . Paket hindistan cevizi 
Yarım bardak toz antep fıstığı arzuya göre 
1. Vanilya 
1. Paket kremşanti
1. Adet muz dilimlenmiş 

Kremanın hazırlanışı 

Bir tencereye unu şekeri hindistan cevizini vanilyayı krem şantiyi ve sütü azar azar tel çırpma teli ile çırparak kısık ateşte pişirin. Soğuması için kenara ayırın.

Islatmak için 

1 Çay bardağı su 
1 Çay bardağı şeker 
Çeyrek limon 

Su ve şekeri kaynatın çeyrek limonu ekleyip 4-5 dakika kaynatıp soğutun.

Hazırlanışı 

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Ayrı ayrı kaplarda şekerin yarısını akına yarısını sarısına paylaştırıp mikser ile karıştırın. Yumurtanın akına bir çimdik tuz ekleyip karıştırın. Keseyi ters çevirip akmayacak kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve kenera bırakın. Sonra sarısını çırpın. Köpük köpük oluncaya kadar karıştırın. Yarım çay bardağı suyu ekleyip beş dakika daha karıştırıp kuru malzemeleri eleyerek yumurta sarılarının üzerine ekleyin ve kuru malzemeli karışımı yumurta akının üzerine ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırarak bir birine yedirin. Kelepçeli kek kalıbına boşaltıp 160 derecelik ılık fırında 40 dakika pişirin.

Pişen ve soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Büyük bir kaseye yerleştirin ve bir çukur oluşturun. Keki hafif ıslatın özellikle kenar kısımını kremayı mikser ile tekrar karıştırın ve kekin içini doldurun aralarına ince dilimlenmiş muzları yerleştirin. Diğer keki de hafif ıslatıp kaseye kapak olarak yerleştirin ve buzdolabında iki üç saat bekletip sonra geniş bir tabak üzerine yerleştirip ters çevirip üzerine içinden çıkardığınız keki üzerine ufalayıp serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder