15 Kasım 2015 Pazar

KREM KARAMELLİ KEK




MALZEMELER

Karamel için 
1 Çay bardağı şeker
3 Yemek kaşığı su 

Krem karameli için
4 Yumurta
3 su bardağı süt
1 Çay bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Limon kabuğu rendesi

Keki için 

3 Yumurta 
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 Paket vanilya 
2 Su bardağı un

Önce karameli yapalım. 1 çay bardağı toz şekeri teflon tavaya alalım. Üzerine 3 Yemek kaşığı su ekleyip ocağı kısık ateşte karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlayın ve kek kalıbını hafif ıslatıp sıcak karameli kek kalıbının alt kısmına dökün ve soğutun. Bu arada krem karameli hazırlayalım. 1 kabın içine 4 yumurtayı kırıp şekeri ekleyin. Mikser ile çırpın. Sütü vanilyayı limon kabuğu rendesini de ekleyerek tekrar çırpın. Kek kalıbına donmuş karamelin üzerine dökün.

Kekin hazırlanışı

Yumurta ve şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpın. Sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve supatula ile karıştırın ve karışımı birbirine yedirin. Krem karamelin üzerine dökün. Derin bir tepsiye kaynar su döküp kek kalıbını tepsinin üzerine yerleştirin. 180 derece 45 dakika pişirin. Fırın süresi bitince hemen fırından çıkarmayın 10-15 dakika dinlendirin. Kek ılık iken ters çevirip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder