15 Kasım 2015 Pazar

ÇİLEKLİ PASTA




MALZEMELER

8 Yumurta
225 Gr toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 Çay kaşığı vanilya
170 Gr un
50 Gr kakao

Şerbeti için

1 Su bardağı su 
1 Su bardağı şeker
Çeyrek limon

Kreması için
2,5 su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un 
2 Çorba kaşığı kakao
1,5 çay bardağı toz şeker
1 Yumurta sarısı
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı tereyağı

Kremanın yapılışı 

Soğuk süte bütün malzemeyi karıştırıp tel çırpma teli ile çırpın. Sonra ocağın altını yakıp karıştırarak pişirin. En son tereyağını ekleyip karıtırıp soğutun.

Ganaj için

100 gr Sütlü kuvertur çikolata 100 gr bitter kuvertur çikolata
300 gr. Krema 

İçi için 

3 adet muz 500 gr çilek antep fıstıklı draje 

Hazırlanışı 
1) Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. 225 gr şekerin yarısını beyazına yarısını sarısına paylaştırıp mikserle yumurta beyazını ve sarısını ayrı kaplarda çırpın. Yumurtanın akına bir çimdik tuz ekleyin ve çırpın. Kar beyazı gibi beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurta sarılarını çırptıktan sonra yarım çay bardağı suyu ilave edip çırpmaya devam edin.
2) Diğer tarafta kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını içerisine ilave edin karıştırmayın. Yumurta beyazlarına ilave ettikten sonra supatula ile alttan yukarıya doğru yavaş yavaş karıştırarak birbirine yedirin.
3) Yağlı kağıt serili kek kalıbına döküp hafif sallayın.
4) 160 derecede 40 dakika pişirin.
5) Şerbeti kaynatıp soğutun. Ganaj için kremayı bir iki taşım kaynatın ve ocaktan alıp kuvertur çikolatayı ekleyip karıştırarak ganajını hazırlayıp soğutun.
6) Pişen pandispanyayı üçe kesin. Her katını fırça yardımı ile hafif özellikle kenarlarını ıslatın. Kremanın yarısını güzelce yayın. Üzerine dilimlenmiş muz ve çilekleri dizin. Aralarına antep fıstıklı drajeleri dizin. Diğer katına tekrar kalan kremanın yarısı yayın. Muz ve çilek draje dizip ıslatılmış üst katı yerleştirin ve ganaj çikolatayı sıvayıp buz dolabında iki üç saat bekletin. En son 200 gr krema 200 bitter çikolatayı eritip bir iki damla sıvıyağ damlatın. Soğuduktan sonra kaşık yardımı ile pastanın üzerine bir miktar gezdirin. Kalanıyla çilekleri batırıp pastanın üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder