29 Kasım 2015 Pazar

ANNE KURABİYESİ



MALZEMELER

2 Yumurta 1 Tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için
2 Su bardağından bir parmak eksik şeker
1 Su bardağından 1 Parmak eksik sıvıyağ
1 Su bardağından bir parmak eksik yoğurt
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için 
1 Yumurta sarısı 

Hazırlanışı 
Karıştırma kabına yumurtaları kırın. 1 tanesinin sarısı ayrılacak üzeri için yumurtaya şekeri ekleyip krema kıvamına gelene dek mikser ile çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu ve unu ilave edip el ile yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpip 180 -200 derece üzeri kızarncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder