29 Kasım 2015 Pazar

KREMALI POĞAÇA



MALZEMELER

200 ml krema
3 Yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak.)
1 paket yaş maya 
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tayin
3 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz 

İçi için 
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz

Üzeri için 
1 yumurta sarısı 
Yarım çay bardağı tane haşhaş

Hazırlanışı 

Kremayı ılık şekilde ufalanmış mayayı ekleyin. Toz şekeri ekleyip karıştırarak kaşık ile eritip 10 dakika bekletin. Sonra unu ilave edip üzerine tuz serpin. Yumurtaları ve sıvıyağı tahin ile ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edip 30 dakika üzerine temiz bez örtüp dinlendirin. Mayalanmış hamuru 15 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine lor peynirli ve maydanoz karışımlı harçtan 1 çorba kaşığı koyup kapatıp elinizin içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Aynı işlemi diğer bezelere uygulayın. Üzerine yumurta sarısını sürüp haşhaş serpin. 10- 15 dakika dinlendirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder