8 Şubat 2015 Pazar

AYVA TATLISI



MALZEMELER

3 adet orta boy yada iri ayva
3 su bardağı vişne suyu
1 paket krema
150 gr kaymak
6 yemek kaşığı toz şeker
2 çubuk tarçın
1 adet limon

Süslemek için : antep fıstığı kiraz veya vişne

Hazırlanışı
 

Ayvaları yanlamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdek kısmını derin şekide alın. Kabuğunu soyup limonlu suya bırakın. Aynı işlemi diğer ayvalara da uygulayın. Derin ve düz tencereye vişne suyunu dökün ve şekeri ilave edin. Ayvaların çekirdeklerini ayıklayın ve çubuk tarçınla birlikte tencereye alıp kapağını kapatın. 10 dakika haşlayın. Sonra borcama alıp sosu da üzerine dökün önceden ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar fırınlayın ara sıra kaşıkla üzerlerine gezdirin yumuşayınca fırından alıp soğumaya bırakın .
Çukur bir kaba önce kremayı alın. Mikser ile karıştırın. Kaymağı tatlı kaşığı ile azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Katılaşana kadar devam edin ve sertleşen kaymaktan sıkma torbasına doldurup soğuyan ayvaların ortasına paylaştırın. Süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder