8 Şubat 2015 Pazar

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



MALZEMELER

1 paket spagetti makarna
100 gr beyaz peynir
Tuz  karabiber
Arzuya göre tulum peyniri de karıştırın.

Beşamel  sos için

3 su bardağı süt
1,5  çorba kaşığı un
Sıvı yağ veye tereyağı
Tuz ve karabiber

Üzeri için


2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Makarnayı süzmeyecek kadar suda haşlayın. Suyunu çekip hafif diri kalacak şekilde pişirin ve altını kapatın. Makarnanın üzerine beyaz peyniri ekleyip karıştırın(biraz da tulum peyniri ekleyebilirsiniz).Diğer tarafta Beşamel sosu  hazırlayın ve bunun için unu sıvı yağda yada tereyağda kavurun. Daha sonra üzerine sütü azar azar ekleyin. Tel çırpıcı ile çırparak karıştırın. Boza kıvamında bir sos hazırlayın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Pişen sosun yarısını ayırın. Diğer yarısını makarnanın üzerine dökerek karıştırın. Karışımı borcama alarak ayırdığınız sosu üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serptikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  


Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder