1 Şubat 2015 Pazar

SEBZE ÇORBASI



(8 kişilik)

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet pırasa beyaz tarafı
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı süt
1  yumurtanın sarısı
Tuz ve karabiber
6 su bardağı su
 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları ve kabakları ince ince doğrayın. Tencereye sıvı yağını dökün ve soğanı ilave ederek kavurun. Sonra havuçları ve bezelyeyi ekleyin. Biraz kavurduktan sonra kabağı ekleyin. Tereyağını,patatesle ince  doğrayın ve tencereye ilave edin. Küçük küçük doğradığımız pırasayı da tencereye ekleyin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip üzerine 6-7 su bardağı sıcak su ekleyip pişirmeye bırakın. Sebzeler haşlanınca blenderden geçirin ve çorbanın kıvamını açmak için sıcak su ilave edin. Diğer tarafta terbiyesi için bir kasede yumurtanın sarısını çırpın. Üzerine sütü ilave edip karıştırın. Çorbadan bir kepçe alıp kasede hazırladığımız terbiyenin üzerine azar azar ilave edin. Terbiye ılınınca çorbaya yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Çorbanın kıvamını ayarlayıp ocağı kapatıp  servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder