25 Ocak 2015 Pazar

YALANCI PAÇA ÇORBASI



MALZEMELER 
3 -4 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı dolusu un
Tuz ve karabiber
Üzeri için 2 yemek kaşığı  tereyağı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp geniş bir tencereye alıyoruz. İçine soğanı 5- 6 parçaya bölüp içine alın. 4-5 su bardağı su ilave edip haşlayın. Patates ve havuç yumuşayana kadar haşlayın. Diğer tarafta sos hazırlayın. Sarımsakların üzerine tuz ekleyip havanda dövün ve geniş bir kaseye 1 yemek kaşığı unu ekleyip yoğurt ve sarımsak ile karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edin. Haşlanmış patatesleri blenderdan geçirin ve koyu bir kıvam oluşacaktır. 2 su bardağı soğuk su ilave edebilisiniz. Çırpma teli ile karıştırarak kaynayana kadar karıştırın. En son tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıp üzerine tereyağda kırmızı toz biber yakıp gezdirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder