18 Ocak 2015 Pazar

MİLFÖYLÜ ORMAN KEBABI



 
MALZEMELER

 
1 kg dana eti ( kuşbaşı)
2 adet soğan
2 adet havuç
3 adet patates
2 su bardağı bezelye ( haşlanmış)
Tuz , karabiber, kekik, pul biber
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1/2  çay bardağı sıvıyağı
 
Hazırlanışı
1) Tencereye yağ konur ve etler 4-5 dakika karıştırılarak kavrulur. Çokk ince doğranmış soğan ilave edilir .
2) Tekrar 5 dakika kavrulur. Üzerine  2 su bardağı sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
3) Havuç ve patates soyularak küp şeklinde doğranır önce havuç sonra patates tencereye aktarılır .
4) Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek ara ara karıştırılır. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir .
5) Bezelye tuz , karabiber , kekik , ve pul biberi ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir .
6) Buzu çözülmüş milföyler 4 kenarları birleştirerek merdane yardımıyla hafif olarak  açılır . Diğer milföylere de aynı işlem yapılır.
7) Isıya dayanıklı tepsi yağlanır ve hamurun biri tepsiye yerleştirilir. Et hamurun üzerine aktarılır . Diğer hamurda etin üstüne kaplanır ve kenarları kıvırtarak  birleştirilir .
 8 ) Hamurun üstüne yumurta sarısı sürülür. Isıtılmış 190 derecedeki fırında hamur kızarana kadar pişirilir . Dilimlenerek servis yapılır.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder