18 Ocak 2015 Pazar

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI



 
MALZEMELER
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytin yağı
3 adet patates orta boy
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
Tuz
 
Sosu için
1 çay bardağı süzme yoğurt
Bir yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz
1 tutam dereotu
 
Hazırlanışı
 
Önce patatesleri haşlayıp suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun ve bir kaseye koyarak patates ezeceği ya da blender yardımı ile ezerek püre haline getirin. Ayrı bir tarafta bir kaseye mayonezi ekliyoruz . Üzerine zeytin yağını ekleyip karıştırın. İnce ince doğranmış maydanozu ve dereotunu tuzu karabiberi ile ekleyip karıştırın ve elinizle yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına bastırarak çukur oluşturun.
Diğer tarafta sosu hazırlamak için:sarımsağı havanda dövüp tuzu ve yoğurtu mayonezi ekleyip karıştırın ve çanaklara doldurun. Yağda pul biberi yakıp üzerine gezdirin
 

Afiyet Olsun.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder