1 Ocak 2015 Perşembe

HAMSİLİ PİLAV




 
MALZEMELER

 
1 kilo hamsi
1-5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 1 paket çam fıtığı
Bir tutam maydonoz
Bir tutam dereotu
2-3 adet tazesoğan
Kara biber
Yeni bahar tuz
Su
 
Hazırlanışı

 
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra tereyağını ve çok az sıvı yağı eritip çam fıstığını kavuruyoruz. Rengini hafif kızartıp pirinçleri ekleyin. Orta ateşte kavurmaya devam edin. Sonra kuş üzümünü ekleyin. Kara biberini ve yeni baharı ilave edin. Suyu da ekleyip tuzu katıp kapağını kapatın. Önce har ateşte sonra orta ateşte pişirin. Fazla demlenmememesine dikkat edin. Yoksa içi kuru olur. Taze soğanı ince ince doğrayın. Maydonozu ve dere otunu da ince ince doğrayın. Demlenmekte olan pilava ekleyin. Karıştırın ve harmanlayın. Balıkların kılçıklarını çıkartıp yıkayın. Yuvarlak bir tepsiye veya kek kalıbına ya da derin bir çanak kullanabilirsiniz. Önceden yağlanmış kaba balıkların parlak sırt tarafını kalıba dizin. Sıkı sıkı dizin. Üzerine pilavı yerleştirip kapatın. Tereyağı parçalarından koyup önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin çok kurumamasına dikkat edin.
 
Not: Balıkları yıkayıp suyunu süzdükten sonra karabiber ve tuz ile karıştırın.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder