1 Ocak 2015 Perşembe

ŞEKERPARE




 
MALZEMELER

125 gr tereyağı
25 gr. İrmik
3 adet yumurta
300 gr un
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için fındık
 
Şurubu için
 
500 gr şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
 
Hazırlanışı

 
Bir kabın içine unu boşaltın. İçine  3 adet yumurtayı kırıp bir tanesinin sarısını ayırın. Üzeri için tereyağı irmiği pudra şekerini kabartma tozunu ve bir çay kaşığı vanilyayı koyarak çok çabuk yoğurup hamur haline getirin. Kulak memesi kıvamında hamur olacak sonra tezgahın üzerine alın. Uzun bir şerit yapıp 18 eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayarak önceden yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak düzgün bir şekilde dizin. Her birinin üzerine bastırarak fındıkları yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 18-20 dakika pişirin.
 
Bu arada bir tencereye 4 su bardağı su ve şekeri ekleyip ocakta karıştırarak kaynatın. Limon suyunu  ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Fırından çıkarttığınız şekerparenin üzerine sıcak olarak döküp üzerine bir kapak koyduktan sonra sıcak bir yerde 1 saat dinlendirin soğuk olarak servis yapın.
 
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder