MALZEMELER
1 adet haşlanmış havuç
1 adet patates haşlanmış
2 çorba kaşığı bezelye haşlanmış veya konserve
4-5 adet mantar
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet et suyu tableti veya 1 bardak et suyu
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Yarım demet maydonoz
Tuz kırmızı pul biber
5 su bardağı su
2 kaşık sıvıyağ
Üzeri için 2 yemek kaşığı tere yağı
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayarak yağda sarımsakla kavurun. Kıymayı ekleyin. Biraz daha kavurun. Haşlanmış bezelyeyi, minik minik doğranmış patatesi ve havucu ekleyin. Minik doğranmış mantarları ekleyip soteleyin. Et suyunu veya tableti ilave edip 5 su bardağı suyu ekleyin. Kaynayınca şehriyeyi ilave edin. Yaklaşık 10-15 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydonozu ve tuzu ekleyin . Yumurta sarısını ve limonun suyunu çırpıp biraz çorbanın suyundan alın. Limonlu suya ilave edip yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ateşten alın.Arzuya göre kırmızı biber ile tere yağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder