1 Ocak 2015 Perşembe

KURU BAMYA




 
MALZEMELER

 
100 gr kuru bamya
1,5 limonun suyu
2 yemek kaşığı sirke (haşlama suyu için)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
2 adet sivri biber
1 havuç küp küp doğranmış
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1- 1,5 litre su
150 -200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Hazırlanışı
Bir tencereye 1,5 litre suyu kaynatın. Kaynamış suyun içine 2 yemek kaşığı sirke koyun. Bamyaları ipleriyle birlikte en az 5 dakika haşlayın sonra bamyaları soğuk suya  alın ve iplerinden ayırınyne bir kaç kez yıkayın . Ayrı bir tencerede soğan , biber , ve havuçları  2 yemek kaşığı sıvı yağı ile kavurun. Salçayı da ekleyip 1 - 1,5 litre suyu ve 1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynarken diğer yanda kıymaya tuz ve karabiber ile yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynayan suya atıp bir iki taşım kaynatın kaynayınca bamyaları ekleyin. Bamyaları yumuşayana kadar pişirip ( yaklaşık 15 dakika ) 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip  servis yapın. Eğer normal bir günde yenecekse bu yemek ana yemek olarak servis yapabilirsiniz. Bir davette ise ara yemek olarak sunulabilir.
 
AFİYET OLSUN.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder