15 Şubat 2015 Pazar

DALYAN KÖFTE




MALZEMELER

Köfte için malzemeler


500 gr kıyma
1 adet soğan rendesi
2 adet yumurta ( biri köftenin üzerine )
1 çay bardağı galeta unu
1 adet havuç ( haşlanmış)
2 adet yumurta ( haşlanmış)
2 yemek kaşığı bezelye

Püre için malzemeler
6 adet patates
1 litre süt
Tereyağı
Tuz ve isteye göre karabiber
Kaşar rendesi

Domates sosu için malzemeler

2 adet domates
2 diş sarımsak
1 cay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
1) Yoğurma kabına kıymayı rendelenmiş soğan, galeta unu,  yumurta, tuz ve karabiber konularak iyice yoğrulur.
2) Yoğrulan kıyma düz bir zeminde kare şeklinde yayılır . Ucuna uzunlamasına havuç haşlanmış yumurta  ve bezelye konulur.
3) Rulo halinde sarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir . Üzerine çırpılmış yumurta sürülür .180 derecedeki fırında pişirilir .

Domates sosun hazırlanışı
1 ) Tavada ince doğranmış sarımsak yağda sotelenir . Kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates ve salça ilave edilir kavrulur. Karabiber, şeker, tuz, ve kekiği ilave edilir. 5 dk kaynatılır ve ocaktan alınır . Köfte , püre ve sos eşliğinde sıcak servis yapılır.

Pürenin hazırlanışı

Patatesleri haşlayın kabuklarını soyun çatal yardımı ile ezin tereyağı ilave edin. Sütü ekleyip tuz ve kaşar rendesini ile tatlandırın. Püreyi çukur ve uzun bir servis tabağına çukur oluşturun. İçine köfteleri yerleştirin üzerine sosu gezdirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder