MALZEMELER
·
3 su bardağı süt
·
7 kaşık irmik
·
7 kaşık irmik
·
7 kaşık toz şeker
·
1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
·
Kakao ve hindistan cevizi
Hazırlanışı;
Süt, irmik ve şekeri karıştırarak pişirin. (Kaynadıktan sonra
koyulaşıncaya kadar muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirmeye devam edin.)
soğuması içijn ocaktan alın. Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan
muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın. Çırpıcı
kullanmanıza gerek yok, kaşıkla da karıştırabilirsiniz. Yanınıza bir bardak su
alın. Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar
kakakoyu karıştırın. Başka bir kaba da sadece hindistan cevizini dökün. Muhalllebiden
elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle
topları hindistan cevizine bulayın. Aynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için
de tekrarlayıp servis tabağına alın.
Soğuk
servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder