26 Eylül 2014 Cuma

İRMİKLİ LOKUMLAR



MALZEMELER
·         3 su bardağı süt
·         7 kaşık irmik
·         7 kaşık irmik
·         7 kaşık toz şeker
·         1 paket toz krem şanti

Üzeri için;
·         Kakao ve hindistan cevizi

Hazırlanışı;
Süt, irmik ve şekeri karıştırarak pişirin. (Kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirmeye devam edin.) soğuması içijn ocaktan alın. Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın. Çırpıcı kullanmanıza gerek yok, kaşıkla da karıştırabilirsiniz. Yanınıza bir bardak su alın. Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakakoyu karıştırın. Başka bir kaba da sadece hindistan cevizini dökün. Muhalllebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayın. Aynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın.
Soğuk servis edin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder