26 Eylül 2014 Cuma

KADAYIF SARMASI

MALZEMELER
 
500 Gram hazır baklava  yufkası
300 gram kadayıf
2 subardağı iri öğütülmüş Ceviz  biraz tarçın
300 gr tereyağı  yarım çaybardağı sıvı yağı
 
Şerbeti için Malzemeler
3 su bardağı şeker
3 su bardağı  su 
Yarım limon

Yapılışı
Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Tarçın ve cevizi karıştırın. Biraz da sıvıyağ ekleyin. Baklavalık yufkanın bir tanesini tezgaha serin.  Hazırladığınız yağdan biraz serpin. Üstüne bir yufka daha koyun ve onun üstüne  tekrar yağ sürün. Dört adet yufka olunca çiğ kadayıfları üstünü kaplayacak şekilde çok kalın olmaması koşuluyla serin. Üstüne ceviz ve tarzın dökün ve rulo şeklinde sıkı sıkı sarın.  Sardığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin ve önceden yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine tavada kalan yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin şerbeti eklemek için tatlının soğuk şerbetin sıcak olması gerekir.  Biraz dinlendirin.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder