26 Eylül 2014 Cuma

SUFLE KEK (VOLKANO)





MALZEMELER
·        250 gr. Bitter çikolata
·        125 gr toz şeker
·        250 gr. Tereyağı
·        65 gr. Un
·        5 yumurta
·        5 yumurta (sarısı)
·        Isıya dayanıklı alüminyum kase
·        Sade maraş dondurma
·        Toz antep fıstığı

Hazırlanışı;

Tereyağını ocakta eritin. Çikolatayı parçalayıp erimiş tereyağının içine dökün. Ocağı kapatın. Eriyene kadar karıştırın. Bir kabın içine beş yumurtanın tümü diğer 5 yumurtanın sarısını toz şekerle karıştırın ve mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Daha sonra unu ekleyin. Sonra karışımın içine tereyağında erittiğiniz çikolatayı dökün ve karıştırın. Kaseleri margarinle yağlayıp un serpin. Kaselere paylaştırıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika pişirin. Fırını ısıtıp bir tanesini pişirip ayarı kontrol edilirse daha iyi olur.

Not: kekin kenarlarının kabarmasına ve ortasının cıvık halde olmasına dikkat edin. Kekin bu kıvamda olması suflenin piştiğini gösterir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder