26 Eylül 2014 Cuma

KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ



MALZEMELER
2 lt süt
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
Arzuya göre aroma vermekiçin vanilya ve ya damla sakızı
2 paket krem şanti
 
KADAYIF İÇİN MALZEMELER
500 gr kadayıf
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
 
HAZIRLANIŞI
Kadayıfı buzdolabına koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayın. Alternatif olarak büyük bıçakla tahta üzerinde kıyabilirsiniz. Büyük bir tavada tereyağını eritin.  Kadayıfları ekleyip orta hararetli ateşte kadayıfın tengi kahverengi olana kadar kavurun. (Kavururken kadayıfların yanmasını önleyin.) fındıklarınız kavrulmamış ise (arzuya göre ceviz ekleyebilirsiniz. İri parçalar olacak şekilde dövün.) kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra ekleyin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra ocağın altını kapatın. Tava kızgın olacağından kadayıfların yanmasını önlemek için başka             Bir tabağa alın. Bu arada muhallebisini pişirin. Orta boy derin tencereye unu, toz şekeri ekleyip çırpın. Azar azar süt ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırın ve orta ateşte pişirin. Ateşten alıp biraz ılıdıktan sonra kremşantiyi ekleyip ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın. Muhallebi ılıdıktan sonra önce kavrulmuş kadayıfı dikdörtgen bir cam kaba birazını dökün daha sonra yapmış olduğunuz muhallebiyi dökün. Tekrar üstüne kadayıfı dökün. Yapmış olduğunuz tatlıyı Buzdolabında soğutun. 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın.
 
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder