26 Eylül 2014 Cuma

SPAGETTİ KURABİYE






MALZEMELER
·        
          140 gr. Margarin ve ya tereyağı
·        60 gr. Pudra şekeri
·        1 paket vanilyalı puding
·        1 paket vanilya
·        1 tane yumurta
·        200 gr. Un 
      

      Üzeri için;
·        Vişne şekerlemesi ve ya hindistan cevizi

Hazırlanışı;
 Yumurta, pudra şekeri ve tereyağını karıştırın. Pudingi ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru bekletmeden meze yapıp 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile ile yuvarlaklar kesin ve kestiğiniz yuvarlakları tepsiye dizin. Kalan hamurları sarımsak ezeceği ile yuvarlakların üzerine sıkın. Yeteri kadar olunca bir bıçak yardımıyla ayırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine vişne şekerlemesi koyup üzerine hindistan cevizi ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder