2 Ekim 2014 Perşembe

KÖZ PATLICANLI BÖREK







MALZEMELER
·         3 yufka
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı süt
·         1 yumurta
·         1 kahve fincanı zeytinyağı
·         Haşhaş (Böreğin üstü için)

İç harcı için Malzemeler
·         250 gr. Kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         3 adet közlenmiş patlıcan
·         2 közlenmiş kırmızı biber
·         1 tutam maydanoz
·         Tuz, karabiber

Sosu için malzemeler

·         1 yumurta
·         2 yemek kaşığı un
·         1  çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Tavada sıvıyağ ve kıymayı kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulduktan sonra közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberleri ilave edin. Birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanoz, tuz ve tercih ettiğiniz bahratları ekleyin. Yufkanın birinci katına hazırladığınız sosu dökün. İkinci yufkayı koyup tekrar soslayın. Yufkayı altıya bölerek kesin. Sigara böreği gibi sarılır. Hazırlanan böreği sosa bulayarak yağlı tepsiye dizin ve üzerine haşhaş dökün. 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder