MALZEMELER
·
3 yufka
·
1 su bardağı yoğurt
·
1 çay bardağı süt
·
1 yumurta
·
1 kahve fincanı zeytinyağı
·
Haşhaş (Böreğin üstü için)
İç harcı
için Malzemeler
·
250 gr. Kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
3 adet közlenmiş patlıcan
·
2 közlenmiş kırmızı biber
·
1 tutam maydanoz
·
Tuz, karabiber
Sosu için
malzemeler
·
1 yumurta
·
2 yemek kaşığı un
·
1 çay bardağı
süt
HAZIRLANIŞI
Tavada sıvıyağ ve kıymayı kavurun. Yemeklik doğranmış
soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulduktan sonra közlenmiş patlıcan ve kırmızı
biberleri ilave edin. Birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra
maydanoz, tuz ve tercih ettiğiniz bahratları ekleyin. Yufkanın birinci katına
hazırladığınız sosu dökün. İkinci yufkayı koyup tekrar soslayın. Yufkayı altıya
bölerek kesin. Sigara böreği gibi sarılır. Hazırlanan böreği sosa bulayarak
yağlı tepsiye dizin ve üzerine haşhaş dökün. 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder